top of page

„Ahol két ember egyetért, ott az egyik felesleges.” 

/Winston Churchill/

KONFLIKTUS A MUNKAHELYEN

A szinergia elve mentén csapatban dolgozni, véleményeket ütköztetni és eltérő elképzelésekről egyeztetni előrevivő dolog. Előfordul azonban, hogy a közös munka destruktív konfliktusokat is hoz magával. Ez természetes jelenség, az viszont a munkahelyi légkör szempontjából elengedhetetlen, hogy a konfliktusokat megfelelően kezelni tudjuk.    

A vezető legtöbbször közvetlenül érzékeli, ha a csapat tagjai között konfliktus jelenik meg. Ezek kezelése gyakori figyelmet és erőfeszítést kíván a részéről, amitől könnyen úgy érezheti, hogy értékes időt veszteget feleslegesen, hiszen a probléma az érdemi munkától veszi el a figyelmet. A munkahelyi konfliktusok kezelése nem könnyű, és gyakran kényes feladat, ezért megfelelő eszköztár híján a legtöbb vezető legszívesebben az időre bízza, hogy a helyzet magától rendeződjön a csoporton belül. Ez aztán vagy megtörténik vagy nem. Amikor egy-egy nézeteltérés, személyes ellentét vagy egyéb vita elmérgesedik és hosszú távon a csapat tagjai közé ékelődik, akkor az nemcsak az általános hangulatra, de hamar a csapat teljesítményére is rányomja a bélyegét.   

Ha a konfliktusok folyamatosak és nagy amplitúdójúak, akkor érdemes lehet külsős szakember közreműködését igénybe venni. Ám ha erre nincs forrás, vagy a vezető vagy a HR munkatárs érez magában késztetést arra, hogy maga is érdemi támogatást tudjon nyújtani kollégáinak a viták rendezéséhez, akkor lehetőség van a mediáció eszköztárát megismerve olyan módszertant elsajátítani, amely békés eszközökkel, hatékonyan képes a konfliktushelyzetek orvoslására.

MI AZ A MEDIÁCIÓ?

A mediáció, azaz közvetítés egy alternatív vitarendezési eljárás, ahol az egyeztetés egy harmadik, semleges fél (a mediátor) vezeti. A közvetítés során az érdemi döntéseket kizárólag a felek hozzák meg, a közvetítő feladata a kommunikáció megfelelő mederben tartása annak érdekében, hogy a parttalan vita helyett érdemi beszélgetés jöhessen létre a résztvevők között. A mediátor kommunikációs eszköztárának tudatos használatával segíti a feleket a megállapodás irányába anélkül, hogy bármelyikük mellett vagy ellen állást kellene foglalnia. A mediáció alapú vitarendezés hosszú távon a szervezeten belüli vitakultúra megreformálására is alkalmas.

Technikai információk az online tréninghez:

A tréning online, a ZOOM alkalmazáson keresztül lesz megtartva. A kapcsolódáshoz neked semmi másra nincs szükséged, mint egy számítógépre, egy kamerára és egy mikrofonra, valamint stabil internetkapcsolatra. Szeretünk az online térben is ugyanolyan közvetlen és barátságos hangulatot teremteni, mint amilyet a személyes találkozások során megszoktunk, ezért résztvevőinktől azt kérjük, hogy a foglalkozásokon bekapcsolt kamerával és mikrofonnal vegyenek majd részt.

Ha nem ismered még a ZOOM alkalmazást, ne aggódj. Szívesen segítünk a program telepítésében, ha elakadnál.

Distanced Couple

A KÖVETKEZŐ NYÍLT KÉPZÉS IDŐPONTJA:

2023. szeptember 27, október 4, 11 és 18. 
szerdánként 13.00-17.00 óráig.

HELYSZÍN: 

online (ZOOM) 

KIKNEK AJÁNLJUK A KÉPZÉST?

- munkahelyi vezetőknek

- projektmenedzsereknek

- HR munkatársaknak

- szervezetekkel dolgozó trénereknek és coachoknak

MIT NYÚJT A KÉPZÉS?

A résztvevők

- megismerik a mediáció alapvető szemléletmódját

- megismerkednek a közvetítés elméletével és gyakorlatával

- elsajátítják a mediációhoz szükséges alapvető kommunikációs eszközöket

- gyakorlatot szereznek mediációs szemléletű munkahelyi beszélgetések vezetéséhez

A KÉPZÉS DÍJA: 

76.000.-Ft (ÁFA mentes)

Early bird ár: 69.000.- Ft. (ÁFA mentes)
(
amennyiben  szeptember 12. éjfélig beérkezik az aláírt képzési szerződés vagy megtörténik a fizetés itt a honalapon keresztül):

Minimum résztvevői létszám 6 fő,
maximum 10
 fő.

A JELENTKEZÉS MENETE:

Jelentkezni a "Jelentkezem" gombra kattintva, a felugró Google Form kitöltésével tudsz. Jelentkezésed beérkezését követően felvesszük Veled a kapcsolatot és megküldjük a felnőttképzési szerződést. Jelentkezésed a felnőttképzési szerződéseben foglaltak szerint a részvétel díj banki átutalással történő beérkezését követően válik véglegessé. 

Ha szeretnéd a részvételi díjat egyszerűen bankkártyával vagy a PayPal rendszerén keresztül rendezni, akkor válaszd itt az oldalon található online fizetési lehetőséget. Ez esetben adataid megadásával és az ÁSZF elfogadásával létrejön a felnőttképzési szerződés, így további adminisztrációval nem terhelünk. 

TRÉNER:

Salamon Dorottya

Salamon Dorottya

mediátor, tréner

2014-ben szereztem mediációs képesítést, majd közvetítői ismereteimet az Egyesült Államokban, az Új-Mexikói Egyetem ösztöndíjas hallgatójaként bővítettem. Mediációs gyakorlatom alapjait az itt tanult technikák és szemléletmód határozza meg, ezeket viszem tovább mediációs üléseimre és az általam tartott képzésekre.  

RÉSZTVEVŐINK MONDTÁK

Felszabadult, interaktív, sok mindenre kitérő, de mégis a lényegre koncentráló. Szuper! :)

Nagyon hasznos volt a téma és önismereti szempontból, egy profi trénerrel, aki nagyon felkészült, szimpatikus volt. Meghozta a kedvem és a bizonyosságot, hogy mélyebben szeretnék foglalkozni ezzel a témával. :-)

Nagyon hasznosnak találtam a képzést, másrészt azt, hogy Dóri szakmailag nagyon felkészült. Minden alkalom jó hangulatban telt, nem csak tudást, de élményt is kaptam. Már ajánlottam is másoknak. :)

Az elmúlt évem csúcspontja volt ez a képzés. Nagyon régen tanultam már valamit ezelőtt, és ezt most nagyon élveztem.

Mediációs készségek munkahelyi konfliktusok rendezéséhez

ONLINE képzés

bottom of page