top of page

OD IMPULZUS ESTEK

Gondolkodjunk együtt!

HOME OFFICE VAGY IRODA?

A zökkenőmentes visszatérés munkajogi aspektusai


2021. június 29.
 kedd 18.00-19.30 h

Color Stain

Témánk:

 

POST-COVID MUNKAJOGI KIHÍVÁSOK

Kötelezhetőek-e a visszatérésre a munkatársak?

Milyen változtatásokat szükséges eszközölni a munkaügyi dokumentációban, ha a működés hibriddé változik, vagy esetleg áttér a cég a teljes távmunkavégzésre?

Kötheti-e a munkaviszonyt az oltottság meglétéhez a munkáltató?

Megtagadhatja-e egy munkatárs, hogy egy oltatlan kollégával kelljen egy irodába ülnie? 

Az ODImpulzus Estek következő alkalmán ezúttal a lazításokkal összefüggésben folyó változások által felvetett munkajogi kihívásokat járjuk körbe. Vendégünk dr. Hanyu Henrietta, ügyvéd, munkajogász, aki immáron 15 éve kis-közép- és nagyvállalatoknak nyújt széleskörű munkajogi szolgáltatást. Az estet egy beszélgetéssel indítjuk, majd a résztvevőket - a már megszokott módon - invitáljuk, hogy osszák meg saját jó gyakorlataikat egymással. Természetesen lehetőség lesz a felmerülő kérdéseket is feltenni vendégünknek. 

Az esemény programja:

18.00-18.40: Beszélgetés dr. Hanyu Henrietta munkajogásszal

18.40-19.00: Kérdések - válaszok

19.00-19.30: Egyéni jó gyakorlatok megosztása

Az esemény a ZOOM alkalmazáson keresztül valósul meg. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

 

 

Mi ihlette a programot?

Az elmúlt évben a vezetők és a HR összehangolt, kemény munkájának eredményeképpen mára kialakult egy új rendszer a munkahelyeken, amelyben a vírus hozta megkötések mellett is fenntartható maradt a vállalatok működése. Most pedig - több mint egy évvel a lezárások kezdete után - újra lehetőség van ismét az irodából dolgozni.

 

Ki-ki üdvözli, mások akár elzárkóznak a régi kerékvágásba való visszatéréstől, és vannak olyanok, akik a hibrid munkavégzésben látják a jövőt. Az mindenesetre egyértelmű, hogy a visszatérés legalább olyan kihívások elé állítja a szervezeteket, mint a home office-ra való átállás a tavalyi évben. A különbség az, hogy most nem kell tüzet oltanunk, van idő tervezni, folyamatban és lépésekben gondolkozni, azokat időzítve kommunikálni és felkészülten nekivágnak a változásnak. Hiszen most ismét változásmenedzsmentre lesz szükség. 

  

Idén nyáron újra a HR-eseken a cégek szeme, akiknek azonban a munkatársi well-beingen túl most sok egyéb kérdés is fejtörést okozhat. Programunkkal a HR szakma képviselőit szeretnénk segíteni a visszatérés körüli munkajogi kérdések tisztázásával. 

Beszélgetőpartnerünk:

Heni_fotó_irodai.jpg

Dr. Hanyu Henrietta
ügyvéd, munkajogász

2007-ben végzett az ELTE jogi karán, 2009-ben Szegeden munkaügyi szakjogász  képesítést szerzett.  2011 tavaszától ügyvédként tevékenykedik. Fő szakterülete a munkajog. Évek óta elsősorban munkáltatók munkajogi támogatását végzi, illetve perbeli képviseletét látja el. Az elmúlt egy évben kiemelten foglalkozott a pandémiával összefüggő munkajogi megoldásokkal. 2018 óta bejegyzett mediátor.

Mi történik, ha regisztrálok?

A Regisztráció gomb megnyomása egy néhány adat kitöltését igénylő regisztrációs felületre kalauzol, ahol kérjük megadni azt az e-mail címet, amelyre az eseményre való bekapcsolódáshoz szükséges ZOOM linket megküldhetjük. A Regisztrációt követően hamarosan küldünk egy megerősítő e-mailt, a ZOOM linket pedig legkésőbb az esemény előtti napon fogjuk megküldeni. 

 

Mi történik, ha mégsem tudok részt venni?

Semmi, csupán arra kérünk, ha jelentkeztél, és mégsem tudsz eljönni, jelezd ezt nekünk mihamarabb e-mailben az info@odinspire.hu e-mail címen. Ezzel segíted szervezőink munkáját, hiszen számunkra fontos információ, hogy hány résztvevőre számíthatunk.

 

Be kell majd kapcsolnom a kamerám és a mikrofonom? Jelentkezhetek úgy is, hogy csak hallgatóság szeretnék lenni?

A program első órájában meghívott vendégeinkkel fogunk beszélgetni, majd szeretnénk valamennyi résztvevőnket kiscsoportos közös gondolkodásra hívni, ahol a párbeszéd megteremtése céljából szerencsés, ha látunk és hallunk is Téged. Természetesen, ha a technikai feltételeid nem teszik lehetővé, hogy ebbe a munkába becsatlakozz, vagy valamiért nem szeretnél benne részt venni, van arra is lehetőség, hogy a kerekasztal-beszélgetést követően „elhagyd a termet”. Mi azért bízunk benne, hogy te is szívesen hozzájárulsz a tapasztalatmegosztáshoz, és aktív részvételeddel gazdagítod estünket.

OD IMPULZUS ESTEK

A rendezvénysorozatról

Az OD Impulzus Estek eseménysorozatot egy olyan platform létrehozására irányuló vágy hívta életre, ahol vezetők, HR szakemberek és szervezetfejlesztők tudnak hasznos tapasztalatokat cserélni a szervezetfejlesztéshez kapcsolódó legkülönbözőbb témákban. Különösen fontosnak gondoljuk és állandó fókuszban tartjuk, hogy bármilyen szervezeti változás és fejlesztés kulcsa az EGYÉN fejlesztése, a tanulás és a tanítás feltételeinek megteremtése. Célunk, hogy tudásunkkal, szakmai tapasztalatunkkal, elköteleződésünkkel segítsük a magyarországi vállalatok közötti párbeszéd létrejöttét, a jó gyakorlatok megosztását és az új szakmai kapcsolatok kialakítását.

 

A szinergia alapelve ellentmond a matematikai alapigazságoknak, azt állítja ugyanis, hogy 1+1 az 3. Ahol két ember közösen dolgozik, ott a megfelelő együttműködéssel elért eredmény jobb lehet, mint a külön-külön elért eredmények összessége. Szeretnénk mi is a szinergiára építeni, és arra támaszkodni, hogy egymást segítve jobban működő rendszereket hozhatunk létre magunk körül.

 

Az OD Impulzus Estek lehetőséget adnak a találkozásra, az eszmecserére, az egymás általi többé válásra. Szakmai csapatunk azon dolgozik, hogy alkalomról alkalomra olyan színvonalas, aktuális és izgalmas programot kínáljunk résztvevőinknek, ami hozzájárul az általuk vezetett vagy támogatott csapatok harmonikus és kiegyensúlyozott működéséhez.

"A közel másfél óra alatt írtam vagy 3 és fél oldalt, amiről most azt gondolom, hogy holnap bejövök a céghez és kipróbálom."

"Tetszett a közvetlen hangulat, a bevonás, az interaktív együtt gondolkodás, a moderáció, az átvezetések, a mások élményeinek, tapasztalatainak, praktikáinak meghallgatása a megváltozott körülmények és bizonytalansággal kapcsolatban."

"Őszinte, nyílt beszélgetés volt. Egyszerű, de jó ötleteket hallottunk, hogy miként lehet ezt a nehéz időszakot túlélni."

Résztvevőink mondták

bottom of page