top of page

A stressz a 21. század mindannyiunkat érintő népbetegsége. Kutatások bizonyítják, hogy a leggyakrabban előforduló betegségek – magasvérnyomás, szívbetegségek, daganatos megbetegedések – kialakulásában is szerepet játszik.

 

A stresszállapot eredendően a szervezet természetes védekező mechanizmusa, és rövidtávú, eseti átélése nem hat károsan az egészségre. Gond akkor van, amikor a stressz hosszú távon velünk marad. Egy idő után már talán észre sem vesszük, úgy megszokjuk.

„Persze, hogy állandó rohanásban vagyok, hiszen a munka és a család másképp nem egyeztethető össze.” „Hogy ne idegeskednék, ha egyszer ennyire sok a feszültség a családban?” „Persze, hogy szorongok, amikor folyamatos leépítések vannak a munkahelyemen.” A nagyvárosi pörgés, a teljesítményünkre irányuló folyamatos elvárások és a végtelen információ mennyiséggel terhelt világ rengeteg stresszfaktort pakol ránk nap mint nap.

Joggal mondhatjuk, hogy bizony a környezetünk a hibás, és jó lenne onnan várni a megoldást, ám ezzel a stratégiával nem valószínű, hogy sokra megyünk. Az egyetlen, amit tehetünk, hogy megtanuljuk kezelni a minket érő stresszhelyzeteket,  és saját kezünkbe vesszük az irányítást a testi-lelki harmóniánk felett.

Stresszkezelő tréningünkön megismerkedhetsz a stressz elméleti hátterével, a legfontosabb kutatási eredményekkel, tudatosíthatod a saját stresszreakcióidat, és elsajátíthatsz számos, a stresszkezelést segítő, a gyakorlatban is alkalmazható technikát, praktikát.  

Technikai információk:

A tréning online, a ZOOM alkalmazáson keresztül lesz megtartva. A kapcsolódáshoz neked semmi másra nincs szükséged, mint egy számítógépre, egy kamerára és egy mikrofonra, valamint stabil internetkapcsolatra. Szeretünk az online térben is ugyanolyan közvetlen és barátságos hangulatot teremteni, mint amilyet a személyes találkozások során megszoktunk, ezért résztvevőinktől azt kérjük, hogy a foglalkozásokon bekapcsolt kamerával és mikrofonnal vegyenek majd részt.

Ha nem ismered még a ZOOM alkalmazást, ne aggódj. Szívesen segítünk a program telepítésében, ha elakadnál.

 Young Woman Contemplating

A KÖVETKEZŐ TRÉNING IDŐPONTJA:

2021. január 8, 15, 22, 29.
péntekenként 18-21h

HELYSZÍN: 

online (ZOOM) 

KIKNEK AJÁNLJUK A KÉPZÉST?

 • mindenkinek, aki úgy érzi, rendszeres stressznek van kitéve akár otthon, akár a munkahelyén

 • azoknak, akik szeretnék tudatosabban kezelni az őket érő stresszt

 • azoknak, akik nagyobb harmóniára vágynak az életükben

 • azoknak, akik szeretnének a stresszel való megküzdéshez gyakorlatias fogódzókat kapni

TEMATIKA:

 • A stresszelmélet alapjai

 • Én és a stressz – stresszforrásaink és stresszreakcióink tudatosítása

 • A jó és a rossz stressz

 • Stresszkezelési praktikák a gyakorlatban

 • Belső energia-háztartásunk egyensúlyban tartása

 • Kommunikációs és konfliktuskezelési praktikák, a nemet mondás

 • Az önbecsülés mint mindennek a gyökere
   

A KÉPZÉS DÍJA: 

35.000.-Ft (ÁFA mentes)

 

A tréning min. 6 fő jelentkezése esetén indul. 

Maximális létszám: 12 fő.

TRÉNER:

Salamon Dorottya

Salamon Dorottya

készségfejlesztő tréner

"Fejlesztő munkámmal ahhoz szeretnék hozzájárulni, hogy az önmagunkkal és a környezetünkkel kialakított harmónia által kiegyensúlyozott, békés, szeretettel teli világot teremthessünk magunk köré mind a családunkban, mind a munkahelyen és társadalmi szinten is.

 

Hiszek a bizalom és az együttműködés erejében. Ezzel a szemlélettel igyekszem élni az életem, és erre építem a munkámat is.

2014 óta tartok különböző készségfejlesztő képzéseket. Tréningjeimen kiemelt figyelmet fordítok a testi-lelki téren is biztonságos környezet megteremtésére, ahol aztán a résztvevők maguk hívják életre azt a csodát, amit csoportműködésnek hívnunk.

 

Mindig lenyűgöz, hogy milyen ereje van a közösségnek. Célom, hogy ennek az energiának az előbújását és érvényesülését segítsem valamennyi csoportfoglalkozásom során. Számomra kiemelten fontos az interaktivitás is, hiszem ugyanis, hogy készségeket játszva, tapasztalva lehet csak igazán elsajátítani."

Stresszkezelés tréning

ONLINE program

bottom of page